Musen Design Lets the Light into a Taiwanese Hair Salon

Custom wine racks serve as a screen near reception, bordering a bar area with custom pendants and stools. Photography by Hey!cheese. Musen D...

PROJECTS

| Office
A cloud of curved LED panels greets visitors in the lobby of NetApp's Sunnyvale offices. Photography by Garrett Rowland. The data management...
| Retail
Between the Climb zone's circular display cages is Singapore's first "Freedom Climber," a non-motorized climbing wall with a rotating surface upo...
| Retail
Ceiling lights in the new FEIT store are retrofitted with frosted glass tubes and T5 LED lamps, with custom Klus aluminum and LED linear lighting...
| Retail
Acrylic-clad shelving behind a chandelier by Entler Studio. Photography by David Mitchell. Cowboy Grass, Radio Bombay, El Cosmico. For the u...
| Retail
The brand's first shop outside of India is located in London's Covent Garden. Photography courtesy of Nappa Dori. “When I launche...
Discs of eucalyptus wood line the wall in front of the kitchen. Photography by Arq Gonzalo Viramonte. A house may not always be a home, but ...

Perkins Eastman’s New Studio in Chicago’s Rookery Honors Old and New

’s new studio in Chicago’s famed Rookery building isn’t just a place of business—it’s personal: Chairman Bradford Perkins is the grandson of Dwight H. Perkins, whose first job was with Daniel Burnham and John Root, both of whom designed and worked within the historic landmark.

“The minute you walk in the door,” says principal Marc Adelman, “you are impressed with the ethereal space. We wanted to create a hospitality-supported workplace, with a juxtaposition of the old and new that is Daniel Burnham meets mid-century modern.”

The elevator lobby flows directly into ’s epoxy-floored reception area when the sliding-glass door by is open. Photography by Andrew Rugge, courtesy of Perkins Eastman.



Nana Walls let light flow along with improving circulation throughout the 12,430-square-foot-studio, with an L-shape connecting reception to the “knuckle” collaborative space, central library, and workspaces in the rear. Acoustic felt baffles throughout, and acoustic draperies in the boardroom keep the roar to a minimum.

Read more: MoreySmith Tailors a Sartorially-Minded Headquarters for British Menswear Brand Dunhill

furnishings form seating areas on carpeting; the wallpaper is by . Photography by Andrew Rugge, courtesy of Perkins Eastman.



The team honored the building’s history with 12’8” exposed ceilings and brick, but it’s keeping its eye on the next 125 years by pursuing WELL v2 Gold certification. Such sustainability would not only make it among the very first studios in Illinois to receive the certification but would also surely make the founders proud.

, , , and furnishings meet up in a breakout area. Photography by Andrew Rugge, courtesy of Perkins Eastman.
The pantry includes an Allsteel table and stools near millwork. Photography by Andrew Rugge, courtesy of Perkins Eastman.
glass partitions define work areas beneath a ceiling grid by . Photography by Andrew Rugge, courtesy of Perkins Eastman.

Read more: NetApp Takes Center Stage in New Experience Center and Office by Studio O+A

Nam Modern Vietnamese Cuisine by Yod Design Lab Wins 2019 IIDA Award

Nam Modern Vietnamese Cuisine by Yod Design Lab. Photography by Andriy Bezuglov/Yod Design Lab. Adaptive reuse transformed this former cloth...