Max Núñez Arquitectos Embraces the Topography in an Avant-Garde Beach House

In Cachagua, Chile, a concrete-roofed house by Max Núñez Arquitectos surveys the Pacific Ocean from the vantage of a steep bluff. Photography by Roland Halbe.

Casual linen upholstery, side tables formed from blocks of lenga, and a suspended fireplace warm the living room. Photography by Roland Halbe.

Just off the foyer, a landing extends promontory-like to form a mezzanine seating area. Photography by Roland Halbe.

The house steps down toward the glass-wrapped living room, which cantilevers over a deck with an infinity-edge pool; each of the 15 concrete columns features a unique profile. Photography by Roland Halbe.

Wrapping around an exterior column, a staircase ascends from the entry level to the stepped rooftop. Photography by Roland Halbe.

The living room is enclosed in four walls of low-iron glass. Photography by Roland Halbe.

In one of the three bedrooms, lenga clads the walls, floor, and ceiling; sliding frosted-glass doors separate the sleeping and dressing areas. Photography by Roland Halbe.

The master bath is outfitted with a minimalist ceramic toilet and sink, the latter supported by stainless-steel legs. Photography by Roland Halbe.

The kitchen’s custom lenga cabinetry, which doubles as the platform for the mezzanine seating area, is topped with stainless steel counters; flooring throughout is polished concrete. Photography by Roland Halbe.

The roof of the house is accessible, with a 45-foot-long ramped section forming concrete stairs. The site, in the upscale beach town of Cachagua, is just outside a more densely settled area. Photography by Roland Halbe.

In the entrance forecourt, floor spots illuminate the column surfaces and the underside of the roof plane. Photography by Roland Halbe.

Stone from a nearby site and concrete pavers contrast with faux-wicker furnishings on the pool terrace, where occupants enjoy seaside views and breezes. Photography by Roland Halbe.

The floor-to-ceiling walls of low-iron glass are framed with slender graphite-finished aluminum members, rendering the interiors visible at night. Photography by Roland Halbe.

Email
Pin