Olson Kundig Sharpens Seattle’s Space Needle

The observation deck’s 7-by-11-foot glass panels. Photography by Nic Lehoux.

Debuting at the 1962 Seattle World’s Fair, the was poised for a renovation as it entered into its late middle age. Courtesy of the and local firm , the structure now has 196 percent more glass than before—along with new 360-degree views.

The 605-foot-tall structure originally designed in 1962 by John Graham & Co. Photography by Nic Lehoux.

Principal Alan Maskin led the effort, which focused on upgrading and retrofitting the top house, the two upper levels where the restaurant and the observation deck are. The former now has a revolving glass floor (its interiors renovated by ), and the latter surrounded by seamless floor-to-ceiling glass panels and integral glass benches; they’re connected by a new grand steel staircase. In all, 10 types and 176 tons of glass were used. The project includes ADA-related improvements and is targeting LEED Gold certification.

A new steel-and-glass staircase connecting the top two floors is part of the Century Project, Olson Kundig’s renovation of the Seattle Space Needle. Photography by Nic Lehoux.

Watch an aerial video of the project: 

> See more from the October 2018 issue of villamladebuky

TRENDING ON TWITTER
about an hour ago
'maidan tent' prototype offering covered leisure space for refugees installed in greek camp https://t.co/w8omdOjy6u
about an hour ago
colorado firefighter assembles nine shipping containers into a family home in denver https://t.co/NeECnCJpXx
about an hour ago
Waterfrom Design is known for experimental projects, like this unique Taiwan pharmacy: https://t.co/lD09sckzZX
Email
Pin